עמנואילוב נ' חברת - כרים שלמה את עזרא יוסף בע"מ
|
רע"צ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
34408-01-14
20.1.2014 |
|
בפני : משה סובל-שלום ת"א |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נטלי עמנואילוב |
: חברת - כרים שלמה את עזרא יוסף בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
1.בקשתה של החייבת בתיק הוצל"פ 01-54620-49-9, ליתן לה רשות ערעור על החלטתו מיום 13.1.14, של כב' רשם ההוצל"פ גולן עמית שקבע תנאים לבטול צו עיכוב היציאה מן הארץ שהוצא כנגד המבקש, תשלום 500 ₪ על חשבון החוב והמצאת שני ערבים המשתכרים 5,500 ₪ נטו לחודש לפחות.
2.המבקשת טוענת כי אין לה ערבים ואולם תוכל להפקיד במקומם סך של 10,000 ₪ להבטחת חזרתה.
המבקשת מבקשת לצאת כדי לבקר את אביה החורג נוכח מצב בריאותו הקשה והציגה מסמכים רפואיים בקשר לכך.
עוד טוענת המבקשת כי מרכז חייה בארץ, ילדים לומדים בארץ ואין לה דבר ברוסיה ולכן אין חשש שלא תחזור. מקורות הכנסתה נובעים ממזונות לילדיה, סיוע לשכר דירה ואם לא תחזור תפסיד הכל.
3.לא בקשתי תגובת המשיב, בין היתר משולם הדחיפות בבקשה ואולם המבקשת לא הציגה בפני את כל הנתונים ובמיוחד מה גובה החוב בתיק ההוצל"פ, כדי לשקול האם הסכום המוצע של 10,000 ₪ הינו סכום משמעותי.
חזקה על הרשם שבחן את כל השיקולים בנסיבות העניין טרם החלטתו.
4.אין לבטל צו עיכוב יציאה ללא בטחונות לשובה של המבקשת לארץ, יחד עם זאת יש להתאים הבטחונות לאפשרות להמציאם ולשקול חלופת ערבים, למשל הפקדה כספית או שילוב של הפקדה עם ערב או ערבים מתאימים.
עם כל ההבנה לרצונה של המבקשת לבקר את אביה החורג החולה, לא ניתן לאשר ללא בטחונות מתאימים ואף לא הובהר מניין המימון לנסיעה.
5.מירב הנתונים מצויים בתיק ההוצל"פ ועל כן יזמן הרשם בדחיפות את המבקשת ואת הזוכה לדיון פרטני בפניו כדי לגבש הסדר שיאפשר את יציאתה של המבקשת לחו"ל מחד ומאידך יבטיח את המשיב כי תשוב, ואם לא תשוב יהיה לו מהיכן להיפרע.
6.בכפוף לאמור לעיל, נדחית הבקשה למתן רשות ערעור.
ניתנה היום, י"ט שבט תשע"ד, 20 ינואר 2014, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|